Soita 0400 595898
Toimintaloma Youtubessa

Toimintaloman vapaa-ajan alue
Säkylänharjun kupeessa

Säkylän pyhäjärvi, kalasatama, Porin Prikaati

Säkylän Pyhäjärvi on erittäin kalaisa järvi. Järvellä on vielä ammattikalastajia, jotka pyytävät muikkua ja siikaa. Pyhäjärven pinta-ala on 154 km2 ja rantaviivaa on 80 km. Keskisyvyys on 5,4 m ja suurin syvyys on 26 m.

Vetouistelijan kannalta pääasiallinen saaliskala on hauki. Parhaiten haukia löytää vetouistelemalla penkkojen reunoja välivedessä tai pohjan tuntumassa. Hauet pakkautuvat välillä suppeille alueille, jolloin pieneltäkin kaistaleelta voi saada suursaaliin. Lisäksi kalat ovat hyvän kokoisia, kymppikään ei ole mahdottomuus. Järvessä kesäisin järjestettävissä vetouistelukilpailuissa kokonaissaalis on usein ylittänyt 1000 kg rajan.

 

Vapakalastajapiireissä Pyhäjärvi tunnetaan erityisesti ahvenistaan, parhaimmillaan reilusti yli kilon painoisista. Toki tällaiset ovat melko harvinaisia, mutta kuitenkin paljon yleisempiä kuin useimmissa muissa järvissä. Se johtuu hyvästä ravintokannasta, kun muikkua ja kuoretta riittää ahventen ruuaksi. Isoja ahvenia saadaan varsinkin talvella pilkkimällä ja kunnon jäätalvina jäällä liikutaan myös autolla ja moottorikelkoilla. Kesäaikaan ahvenia haetaan etenkin lokkiparvien opastuksella. Missä lokit hakkaavat vettä, siellä on ahvenilla pikkukalojen jahti käynnissä. Samasta säpinästä nappaa jigiä, lippaa tai pikkuvaappua heittävän kalastajan vieheeseen takuuvarmasti.

 

Myös siikaa pyydetään uistellen, tosin lähinnä soutu-uistellen. Sen saaminen onnistuu parhaiten Juhannuksen aikoihin, kun vesiperhosen toukka kuoriutuu.

 

Pyhäjärvessä on erittäin runsas täplärapukanta.

 

Hyvä oman veneen laskupaikka on Säkylän Kalasatamassa.

 

Säkylässä käyntiin voi myös yhdistää munkkikahvilla käynnin sotilaskodissa ja kesäaikaan on tunnelmallista käydä suurta suosiota nauttivalla Säkylän torstaitorilla.

 

Iltaa voi viettää Toimintalomassa saunoen, lämpöammeessa, kalaa – rapuja ym. antimia nauttien isommallakin ryhmällä Päärakennuksen lasiverannalla

 

> Video Päärakennus

 

Ota yhteyttä

Copyright EL Toimintaloma-Systems Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Näillä kotisivuilla olevien YouTube Toimintaloma -2018 videoiden tekemiseen ja sivujen päivitykseen on saatu Euroopan maaseudun kehittämisrahaston rahoitusta.

Evästeet