Soita 0400 595898
Toimintaloma Youtubessa

Toimintaloman vapaa-ajan alue
Säkylänharjun kupeessa

Marjastus - Sienestys

Harjualueen laaja kangasmetsäalue tarjoaa marjastukseen ja sienestykseen helppokulkuiset maastot. Ne sopivat hyvin niin hyöty- kuin harrastusliikuntaan.

Niillä on kovasta pohjasta ja runsaasta polkuverkostosta johtuen mahdollisuus liikkua kaikilla säillä aikaisesta keväästä myöhäissyksyyn.

 

Alue on erinomaista maastoa mm. herkkutateille, joita kasvaa parhaiten metsänpohjassa, jossa ei ole aluskasvillisuutta vaan vain neulaskariketta tai ohutta sammalpeitettä, usein polkujen ja teiden varsilla. Marjoista puolukka kasvaa enemmän ylempänä kuivalla harjualueella, kun taas mustikan kasvuun rehevämmät maapohjat ovat lähellä harjun reuna-alueita, joilta etsivä löytää myös hyviä lakkapaikkoja.

 

Marjastaessakin hyvänä kulkuapuna voi käyttää linkistä Harjureitti- reittikartta avautuvaa reittikarttaa. Marjastus- ja sienestysretkelläkin voi tukeutua reittiin ja sen hoidettuihin taukopaikkoihin Kantolaavu – Näköalalaavu - Klemelaavu – Rajalaavu – Juvankoskilaavu – Turvekammi.

 

Omaan matkapuhelimeen ladatusta Maastokartat sovelluksesta on helppo seurata etenemistä maastossa ja palaamista reitille, jos marjastuksessa on tullut poikettua siitä näköetäisyyttä etäämmälle.

 

> Harjureitti – reittikartta

> Video Toimintaloman yleisesittely

 

Ulkoilupäivän voisi päättää Toimintaloman savusaunassa tai Kotasaunassa ja rentoutuen Toimintaloman lämpöammeessa.

 

> Video Päärakennus

Ota yhteyttä

Copyright EL Toimintaloma-Systems Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Näillä kotisivuilla olevien YouTube Toimintaloma -2018 videoiden tekemiseen ja sivujen päivitykseen on saatu Euroopan maaseudun kehittämisrahaston rahoitusta.

Evästeet