Soita 0400 595898
Toimintaloma Youtubessa

Toimintaloman vapaa-ajan alue
Säkylänharjun kupeessa

Harjureitti on Pikkulapin ulkoilureitti

Harjureitti on alueen neljän kunnan ylläpitämä ulkoilureitti. Oripää, Säkylä, Huittinen ja Loimaa teettivät vuonna 2016 reitille ulkoilureittitoimituksen ja sen myötä Harjureitti sai virallisen ulkoilureittiaseman.

Nyt kunnilla on suunnitelma parantaa reitin kuntoa, viitoitusta ja taukopaikkarakenteita. Parannuksen yhteydessä Myllylähteen iltavalaistulla polulla korvataan puretut pitkospuut sorapintaisella polulla.

 

Harjureitti on useasta eripituisesta kierroksesta muodostuva yhteensä 28 km pitkä ulkoilureitistö. Reitistön varusteluun kuuluu useita laavuja ja iltavalaistus 14 kilometrin osuudella. Talvisin reitistöllä on koneellisesti hoidettu kaksoisladun ja luisteluhiihdon latuverkosto. Toimintaloma on reitistön valaistun osuuden varrella.

 

Toimintalomasta reitille lähdettäessä ensimmäinen laavu on jo muutaman sadan metrin päässä oleva iso Kantolaavu. Kantolaavulta noin 3 km päässä on Näköalalaavu. Se on Porsaanharjulla, alueemme korkeimmalla kohdalla nimeltään, 143 metriä merenpinnan yläpuolella.

 

Toimintalomasta Myllylähteen suuntaan noin kilometrin päässä on Juvankoskilaavu. Siitä Myllylähteen luontoalueelle on noin 600 m. Myllylähteeltä löydät ison lähteen lisäksi mm. lirikaivon ja lähteen ylivirtaaman havaintokohteen. Siinä voit todeta, paljonko vettä virtaa lähteestä alkavaan jokeen. Myllytuvalla voit tutustua myös geologian ja pohjaveden näyttelyyn. Myllytuvalta noin 100 metrin päässä on kahdesta laavusta muodostuva Turvekammi.

 

Kulkureitti Näköalalaavulle ja Myllylähteelle on sopiva myös pienemmille lapsille. Retkeä voi jatkaa Harjureitillä sellaisilla kierrosvaihtoehdoille, kun tilanteeseen tuntuu sopivalta.

 

Pikkulapiksi kutsuttu alue on tunnettu lumivarmuudestaan ja hyvin hoidetuista perinteisen- ja luisteluhiihdon latuverkostosta. Toimintalomasta lähdettäessä hiihto ja ulkoilu onnistuu iltaisin klo 22.00 asti valaistulla 14 kilometrin reittiosuudella.

 

Voit tilata ryhmällesi vaikka nokipannukahvit tai muuta tarjoilua reitistön laavuille tai Myllylähteen Myllytuvalle. Hieno huipennus päivälle on saunominen savusaunassa tai kotasaunassa, rentoutuminen lämpöammeessa ja uinti lammen puhtaassa vedessä.

 

> Harjureitti – reittikartta

> Korkeuserot Harjureitillä

> Myllylähteen aluekuva

> Video Toimintaloma talvi

> Video Toimintaloma 2015 Harjureitti

 

Ota yhteyttä

Copyright EL Toimintaloma-Systems Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Näillä kotisivuilla olevien YouTube Toimintaloma -2018 videoiden tekemiseen ja sivujen päivitykseen on saatu Euroopan maaseudun kehittämisrahaston rahoitusta.

Evästeet